Oscar Blanco | El col·lectiu de música negra Say It Loud va estrenar dissabte 29 d’abril a Can Batlló una “gira” per espais de gestió comunitària, amb la col·laboració del Sound System de música jamaicana Rebelmadiaq i de la cooperativa Quesoni. La festa es va allargar més de 12 hores i va comptar amb actuacions de Purple Rockets, un grup emergent en l’escena reggae i dancehall barcelonina compost per cinc dones joves que fan servir “la música com una eina” feminista i anticapitalista, o els mateixos Rebelmadiaq, entre d’altres.

La jornada va començar al migdia amb un vermut musical als ritmes llatins de “El Sonido de Veldá”. Un trio de Djs de salsa brava, cúmbia i altres estils on participa Diana de La Torre, antiga vocalista d’Orxata Sound System. Després dos projectes d’autogestió en desenvolupament a Can Batlló, l’escola Arcàdia i la cooperativa d’habitatge La Borda, van encarregar-se del dinar popular amb els fons destinats a ambdues iniciatives. La mostra de les propostes comunitàries de Can Batlló era un dels al·licients de l’esdeveniment durant el qual la Impremta col·lectiva i el Centre de Documentació dels Moviments Socials van organitzar paradetes.

A la tarda van agafar el relleu Jamaikids, els més petits i les famílies van omplir la pista de ball que presidia per l’equip artesanal de Rebelmadiaq i l’espai de joc infantil que va omplir amb guixos de colors el terra. La tarda la van tancar Rebelmadiaq i Purple Rockets amb més de dues hores de set per cap. Jahzzman selectah, resident del projecte Booty Riots dedicat al twerk i les músiques urbanes, va cloure la festa que es va traslladar del carrer on es situa l’entrada del Bloc 11 a l’auditori de Can Batlló que va veure el seu aforament desbordat per centenars de persones que s’amuntegaven dins i als voltants.

Sota el lema “Sound sistem to the people”, Say it loud pretenia generar un “un espai de trobada dels projectes del barri que volen construir un Sants diferent, des de la comunitat i per a la comunitat”. Les següents cites seran a l’Ateneu Popular de Nou Barris el 20 de maig i l’11 de juny a La Farinera del Clot i encara no ha donat informació sobre la programació concreta ni les actuacions.

Can Batlló acoge el primer “Sound Sistem to the people”

Oscar Blanco | El colectivo de música negra Say It Loud estrenó el sábado 29 de abril a Can Batlló una “gira” por espacios de gestión comunitaria, con la colaboración del Sound System de música jamaicana Rebelmadiaq y de la cooperativa Quesoni. La fiesta se alargó más de 12 horas y contó con actuaciones de Purple Rockets, un grupo emergente en la escena reggae y dancehall barcelonesa compuesto por cinco mujeres jóvenes que usan “la música como una herramienta” feminista y anticapitalista, o los mismos Rebelmadiaq, entre otros.

La jornada empezó a mediodía con un vermut musical con los ritmos latinos de El Sonido de Veldá. Un trío de Djs de salsa brava, cumbia y otros estilos en que participa Diana de La Torre, antigua vocalista de Orxata Sound System. Después dos proyectos de autogestión en desarrollo en Can Batlló, la escuela Arcadia y la cooperativa de vivienda La Borda, se encargaron de la comida popular con fondos destinados a ambas iniciativas. La muestra de las propuestas comunitarias de Can Batlló era uno de los alicientes del evento por ese motivo la Imprenta colectiva y el Centro de Documentación de los Movimientos Sociales organizaron parada.

Por la tarde cogieron el relevo Jamaikids, los más pequeños y las familias llenaron la pista de baile presidida por el equipo artesanal de Rebelmadiaq y el espacio de juego infantil que llenó con tizas de colores el suelo. La tarde la cerraron Rebelmadiaq y Purple Rockets con más de dos horas de set por cabeza. Jahzzman selectah, residente del proyecto Booty Riots dedicado al twerk y las músicas urbanas, cerró la fiesta que se trasladó de la calle donde se sitúa la entrada del Bloque 11 al auditorio de Can Batlló que vio su aforo desbordado por centenares de personas que se amontonaban dentro y en los alrededores.

Bajo el lema “Sound sistem to the people”, Say it loud pretendía generar uno “un espacio de encuentro de los proyectos del barrio que quieren construir un Sants diferente, desde la comunidad y para la comunidad”. Las siguientes citas serán al Ateneo Popular de Nou Barris el 20 de mayo y el 11 de junio a La Farinera del Clot y todavía no ha dado información sobre la programación concreta ni las actuaciones.