Jesús Sánchez | El passat dissabte 29 d’abril a la Nau Bostik de Barcelona es van citar més d’un centenar de persones, al voltant de 25 col·lectius, moviments i organitzacions en el marc de la jornada de la Marxa de la Dignitat. El motiu de la trobada: organitzar la gran manifestació que realitzaran per tercer any consecutiu a Madrid, el proper 27 de Maig amb el lema “Fem Fora la màfia: Pa, Sostre, Treball, Igualtat i Autodeterminació.

Per introduir el debat de la jornada es va comptar amb la presència de l’economista Josep Manel Busqueta que va explicar les conseqüències de la crisis i va afirmar que “el mínim creixement actual es deu al rebot i a la devaluació interna, aquesta és una la lògica que la gent lluitadora ha de confrontar”. També va intervenir l’advocat laboralista Vidal Aragonès reflexionant en com “les organitzacions del canvi, no han posat a la classe obrera com ha protagonista en el seus programes”.

Davant la situació política i social que es viu a Catalunya s’ha de reaccionar, generant un moviment des de baix i d’arreu del territori que tingui per objectiu repartir el treball i la riquesa. Durant el debat es va acordar impulsar una Carta de Drets Socials Catalana com a eina per incidir en el procés d’autodeterminació de Catalunya, definint un horitzó alternatiu al model neoliberal de les retallades.

No n’hi ha prou amb demanar sortir de l’UE i l’euro, hem de trencar amb el capitalisme. Per això, s’han compromès en impulsar una alternativa a l’Europa del capital i la guerra, així com a donar recolzament a les lluites antiimperialistes.

Per finalitzar els participants s’han organitzat en grups de treballs per preparar les Marxes cap a Madrid des de Catalunya. Així, el 27M tornem a Madrid i “Fem fora la màfia: Pa, Sostre, Treball, Igualtat i Autodeterminació”

Las Marchas de la Dignidad se citan en Cataluña

Jesús Sánchez | El pasado sábado 29 de abril en la Nau Bostik de Barcelona se citaron más de un centenar de personas, alrededor de 25 colectivos, movimientos y organizaciones en el marco de la jornada de la Marcha de la Dignidad. El motivo del encuentro: organizar la gran manifestación que realizarán por tercer año consecutivo en Madrid, el próximo 27 de Mayo con el lema “Echemos a la mafia: Pan, Techo, Trabajo, Igualdad y Autodeterminación.

Para introducir el debate de la jornada se contó con la presencia del economista Josep Manel Busqueta que explicó las consecuencias de la crisis y afirmó que “el mínimo crecimiento actual se debe de al rebote y a la devaluación interna, esta es una la lógica que la gente luchadora tiene que confrontar”. También intervino el abogado laboralista Vidal Aragonés reflexionando en como “las organizaciones del cambio, no han puesto en la clase obrera como protagonista en sus programas”.

Ante la situación política y social que se vive en Catalunya hay que reaccionar, generando un movimiento desde bajo y de todo el territorio que tenga por objetivo repartir el trabajo y la riqueza. Durante el debate se acordó impulsar una Carta de Derechos Sociales Catalana como herramienta para incidir en el proceso de autodeterminación de Catalunya, definiendo un horizonte alternativo al modelo neoliberal de los recortes.

No basta con pedir salir de la UE y el euro, tenemos que romper con el capitalismo. Por eso, se han comprometido en impulsar una alternativa en la Europa del capital y la guerra, así como a dar espaldarazo a las luchas antiimperialistas.

Para finalizar los participantes se han organizado en grupos de trabajos para preparar las Marchas hacia Madrid desde Catalunya. Así, el 27M volvemos a Madrid y “Echemos a la mafia: Pan, Techo, Trabajo, Igualdad y Autodeterminación”