La Coordinadora de sindicats i col·lectius per la lliuta obrera (CiCLO) s’ha manifestat a la ciutat de Barcelona aquest dissabte 13 de maig. La mobilització, que ha començat a la part alta de la diagonal, on es troba la seu de J.P Morgan, representant dels fons voltors, ha passat per davant de la delegació de la UE per mostrar el descontent amb els tractats internacionals i ha finalitzat el seu recorregut a la delegació de govern per denunciar les retallades i els atacs contra les clases populars.

Encapçalada pel Sector del Taxi, la manifestació de CiCLO ha comptat amb la participació de diversos col·lectius i sindicats: les Kellys, l’Estiba, Lote22, CO.BAS, IAC, Solidaritat Obrera, Sindicat Ferroviari Intersindical, Assemblees de treballadores/as en atur de Catalunya, Front Cívic de Catalunya, Marea de Marees.

La manifestació, que ha arrencat puntual a la seu de JP Morgan, ha començat amb la lectura d’un manifest per part d’un representant de l’Estiba, el qual ha explicat com els interessos del capitalisme especulatiu incideixen mitjançant la UE per imposar polítiques de desregulacions i privatitzacions. Polítiques, de fet, que afecten directament als Ports on J.P Morgan aplicará mesures que precaritzaran el sector amb la pretensió d’incrementar els seus beneficis en detriment de la seguretat i els drets de les treballadores.

A continuació, la mobilització ha avançat per la diagonal, carrer emblemàtic per a les multinacionals explotadores que s’hi troben ubicades. Seguidament, la protesta ha arribat fins a la seu de la Unió Europea, al Passeig de Gràcia, on les companyes de la campanya contra el TtiP, CET i TiSa, han denunciat que aquests tractats suposen un cop contra els drets i les necessitats de la gent; i són un atac contra el mediambient i la sobirania.

Per acabar la manifestació, s’ha arribat a la Delegació del Govern, ubicada al Carrer Mallorca, per denunciar les polítiques d’atac a les classes populars de tot l’Estat per part del PP. Assenyalar que la corrupció és la forma de govern d’aquest sistema i fer fora a la màfia que ens governa i ens està esclavitzant.

Per finalitzar, s’ha emplaçat a continuar les mobilitzacions en suport als col·lectius en lluita i omplir Madrid el proper 27M amb la convocatòria de les Marxes de la Dignitat.

A continuació, el vídeo ealitzat per CiCLO: https://www.youtube.com/watch?v=MM6-WKcf7RU