Aziz Matrouch (Estudiant de la UB i activista estudiantil) | A la Universitat de Barcelona se li acumulen les reivindicacions. La setmana passada veiem com centenars d’estudiants sortíem als carrers per exigir la rebaixa del 30% de les taxes universitàries, aquesta manifestació va ser impulsada per les assembles d’estudiants de la UB, la UAB i la UPF. Ahir dimarts el professorat de la mateixa UB fa vaga i es mobilitza per reivindicar unes condicions laborals dignes. El passat 4 de Maig Transformem UB (plataforma integrada per CGT, COS, Plataforma de Professors Associats i l’Assemblea de professorat reclamant) va concentrar-se a l’edifici històric per tal de visualitzar la seva lluita i consensuar les reivindicacions que se li varen plantejar a la vicerectora, la Dra. Mercè Pallàs.

Davant l’immobilisme de la Vicerectora i del rector Joan Elias, Transformem UB fa una crida a la comunitat universitària per seguir amb la pressió contra la precarització. En aquesta línia de treball, han convocat la manifestació. A les 12:30 el personal docent es concentrava a la plaça Universitat per dirigir-se a la Secretària General d’Universitats. Unes 200 persones avançaven al crit de “la UB explota i precaritza”.

Les reivindicacions de la vaga són, entre altres:
– Què es reconegui la figura del ‘fals associat’ i es regularitzi la seva situació.
– La no implementació del Reial decret-Llei 14/2012, on es passa de 24 a 32 crèdits de docència.
-La millora de les condicions laborals, equiparant el salari amb el de la resta de personal docent i investigadors.
-El·laboració de plans d’estabilització per als investigadors.
– Que no es duguin a terme acomiadaments.

Les reivindicacions no només les han de defensar les associades, des del moviment estudiantil hem de ser capaces de crear lligams amb les diferents expressions de lluita per tal d’unir forces i caminar cap a l’Universitat Pública que totes volem. Hem d’aturar entre totes el procés de mercantilització que estan patint les Universitats Públiques.