Àlex Francès. Un centenars de persones van participar en una acció de denúncia contra Elix el dilluns passat. Un dels fons d’inversió especialitzat en la compra de blocs d’habitatge sencers amb inquilins, als quals acaba fent fora amb pujades desmesurades del lloguer, no renovació dels contractes i mobbing quan tota la resta falla. Un cop expulsats els veïns i veïnes, els edificis són rehabilitats i utilitzats per l’especulació, revenent els pisos a preus exorbitants.

L’acció va ser convocada per Fem Sant Antoni, plataforma d’un dels barris més afectats per Elix, i s’hi va sumar el Sindicat de Llogateres. L’objectiu era posar cara a alguns dels culpables dels processos de gentrificació i expulsió dels veïnat de molts barris de Barcelona. Durant la concentració, els convocants van entregar a Jordi Roldan, el coordinador de projectes, una carta dirigida a Jaime Lacasa Gonzalez i Jorge Benjumea Peñafiel, socis fundadors de la promotora.

En aquesta carta es denuncia “el desnonament invisible de llogaters promogut pels interessos immobiliaris especulatius i l’actual model turístic de Barcelona que han convertit la ciutat, i molt especialment l’habitatge, en un objecte de negoci privat al servei de fons d’inversió i d’immobiliàries que defugen les conseqüències i costos socials de les seves pràctiques econòmiques”.