Versión en castellano

Oscar Blanco/ Les aturades parcials els dilluns al metro de Barcelona ja s’allarguen 10 setmanes i segons informa BTV ja suposen un milió d’euros en pèrdues per l’empresa pública Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Després de dos mesos i mig, el conflicte per la negociació del conveni està més bloquejat que mai després que la Consellera de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, anuncies el trencament de les negociacions i que no es faran més propostes. Toni Edo, secretari de comunicació de CGT-Metro, explica que el seguiment de les aturades continua sent “pràcticament total, entre el 95 i el 100%”.

Des de la CGT defensen que la vaga “no es centra en reivindicacions salarials” i que està defensant propostes que estaven incloses al programa de Barcelona En Comú com “evitar les externalitzacions i la precarietat i afavorir la conciliació familiar de la plantilla”. També creuen que l’anunci de Vidal de no fer més propostes és una “carta per pressionar” però que més enllà que “pugui tenir tics autoritaris” consideren que “opcions com laudes forçosos o similars són molt poc possibles”.

A més, Edo valora que cal seguir amb les aturades dels dilluns i les altres mobilitzacions anunciades (Mercè, partits del Barça de Champions, 11S…) perquè “el nerviosisme de Vidal o fins i tot Colau demostra que estem fent la pressió que necessitem i el punt adequat”. Afegeix que des de la CGT no consideren que calguin canvis d’estratègia.

La negociació del conveni s’ha enquistat després de 70 reunions entre representants dels treballadors de Metro i TMB. El secretari de comunicacions de CGT-Metro assegura que cap membre de l’Ajuntament de Barcelona ha participat en les reunions. “Només el conseller delegat Enric Cañas s’ha dignat a venir un dia”, afirma Edo, “va fer una proposta sense concretar i volia que la portéssim a l’assemblea sense posar-la per escrit”. Cañas és un directiu de TMB escollit com a càrrec de confiança de l’Ajuntament. Segons CGT, Colau es va comprometre a un seguiment paral·lel de les negociacions des de l’Ajuntament que no s’ha complert i des del Comitè d’Empresa s’ha demanat reiteradament que el consistori s’impliques directament en les negociacions”.

El relat contrasta frontalment amb el de l’Ajuntament de Barcelona i la regidora Mercedes Vidal que va assegurar a TV3 que l’Ajuntament “fa més d’un any i mig que fa propostes de millora que només han rebut com a resposta més vagues” i que no poden “internalitzar massivament serveis prèviament externalitzats perquè hi ha una llei que prohibeix augmentar la contractació per totes les administracions públiques”.

Edo també denuncia que “el juliol passat es va arribar a un compromís de no fer nova contractació externa” i el “febrer-març d’aquest any s’ha fet una nova licitació”. “Si els compromisos escrits no s’estan complint, portar coses orals a l’assemblea seria un brindis al sol” desenvolupa Edo. Per la seva part, l’Ajuntament defensa que s’ha augmentat la contractació.

Un darrer punt polèmic és la publicació dels sous dels alts directius. Edo defensa que els alts directius “han destinat fons públics a estudis per intentar amagar els seus sous” fora de conveni tot i les “sentències judicials que obliguen a fer-los públics”. Agrega que l’Ajuntament havia dit que aquest mes de juliol publicarà els que falten. L’any passat 163 directius (la majoria de la franja entre els 60.000 i els 10.000 euros anuals) va demanar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que aturés la publicació dels seus noms i sous. TMB va publicar també el 2016 els noms i sous de la seva cúpula directiva. El director del Metro rebia 135.532 euros bruts anualment.