Poder Popular | La Delegació del Gobierno Espanyol i la Cambra de Concessionaris i Empreses Vinculades al Sector Públic (CCIES) han presentat recursos contra el nou Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona que ha de permetre organitzar la multiconsulta el proper maig i que iniciatives ciutadanes plantegin preguntes al conjunt de la població vía recollida de signatures. Les tres iniciatives populars actualment en marxa van presentar un comunicat conjunt on insten a l’Ajuntament de Barcelona a no fer cap pas enrere i es comprometen a defensar la democràcia.

Recordem que les iniciatives que estan en procés de recollir 15,000 signatures per set sotmesses a referèndum són: la impulsada per Tanquem els CIES que planteja sustituir el nom de l’esclavista Antonio López pel d’Idrissa Diallo, mort al CIE de Barcelona el 2012, a la plaça situada al final de la Via Laietana, la del Gimnàs Sant Pau que pretén combinar la defensa d’aquest equipament cooperatiu i comunitari amb la construcció d’habitatge públic i en règim de masoveria urbana i la remunicipalització de l’aigua sobre la que vam informar a Poder Popular.

Precisament, tot apunta a aquesta darrera iniciativa és la que ha activitat l’alarma del lobby de les concessionàries ja que AGBAR n’obstenta la vicepresidència via Albert Martínez Lacambra, el director general de la filial de Suez. “Per això creiem que és la primera resposta des de l’empresa cap al procés iniciat des de la ciutadania per la remunicipalització d’aquest servei.”, raonava el comunicat de les entitats.

AGBAR, amb un 37%, també participa de Mina – Aigües de Terrassa que ha interposat recursos i querelles per tractar d’evitar el procés de remunicipalització a la co-capital del Vallés com van explicar el passat març. Les pressions per mantenir el seus privilegis van arribar al – ara dimitit- alcalde Jordi Ballart i a més es van materialitzar en una campanya conjunta amb la patronal CECOT contra la remunicipalització. Miriam Planas, portaveu d’Aigua és vida, argumentava que AGBAR té por que la ciutadania pugui decidir sobre quin model d’aigua vol per la ciutat de Barcelona. Les entitats no s’arrosen i esperen que l’Ajuntament de Barcelona també sostengui el pols contra els poderosos.