Pep Juárez | Sembla que la nòmina de presos polítics s’incrementarà en breu, amb l’entrada en presó del raper mallorquí Josep Miquel Arenas “Valtònyc”, decretada pel Tribunal Suprem espanyol, per algunes lletres de les seves cançons. Quasi coincidint amb aquesta notícia, la fira Arco censura una obra d’art que denuncia, justament, l’existència a l’Estat espanyol de presos polítics. Només són els darrers episodis de la darrera onada repressiva contra la llibertat, i més concretament contra la llibertat d’expressió.

Conscients de que el que està en joc són els drets democràtics més bàsics, avui dimecres dia 21 de febrer, s’ha celebrat al Casal de Can Alcover, de Palma, una Assemblea de suport a Valtònyc, amb la participació d’un centenar de persones, expressant la voluntat unànime de donar una resposta solidària no només amb el company raper, sinó sobretot en defensa de la llibertat d’expressió de totes i tots, que l’aparell repressiu de l’Estat intenta emmordassar.

Entre altres iniciatives, s’han convocat per a aquest cap de setmana concentracions davant tots els ajuntaments de Mallorca i també fora de l’Illa, com a passa per a la celebració d’una gran manifestació a Palma per a d’aquí tres setmanes. Una llarga llista d’entitats i persones es venen adherint des de fa un any, quan va començar la persecució judicial contra Valtònyc. La posada en marxa d’altres propostes de suport social, del món de la música i de la cultura, així com una caixa de resistència, formarà part d’aquesta resposta.

Les paraules del propi Valtònyc resumeixen l’objectiu: “Vull agrair-vos el vostre suport i, sobretot, vull animar-vos a continuar la lluita per la llibertat, que és de totes i tots”.

La solidaritat és, i serà, la millor eina contra la repressió.
Llibertat per a Valtònyc , i per a totes les persones empresonades per expressar les seves idees.

Valtònic libertad