Heliodor Segura Verdú | A dia d’avui el poble valencià no només la ciutat de valència s’ha preparat per a unes jornades històriques de lluita i reivindicació com a poble solidari, contra el feixisme i per la lluita contra l’amenaça dels intolerants grupuscles d’ultra dreta, que avui compleix un any d’impunitat, que va derivar en una cacera per part de la ultra dreta valenciana contra tota persona que pacíficament gaudien d’un dia de lluita i reivindicacions com a dia del poble valencià. Després de l’onada de crims d’odi que ha estat succeint des del 9 d’octubre del 2017, les associacions i moviments antifeixistes, s’han unit avui per plantar cara d’una manera unitària, formant 8 columnes amb la consigna “no passaran”, “País Valencia, tomba del feixisme”, “Els carrers seran sempre nostres “perdonar una resposta organitzada a aquests actes intolerables.

La manifestació va començar al voltant de les 19 hores, ha estat tal la magnitud de la manifestació que fins i tot supera la processó cívica del 9 d’octubre oficial. Aproximadament s’han pogut estimar una participació de més de 15.000 persones, que han fet d’aquest dia una jornada històrica per al poble orgullós de les seves arrels i les seves conviccions i ideals.

En si la manifestació ha transcorregut tranquil·la, gràcies a la gran tasca del sistema de seguretat intern de la pròpia manifestació és a dir volutaries i voluntaris, totes per la causa comuna antifeixista, aquestes persones es van encarregar d’evitar altercats amb els grupuscles d’ultradreta evitant que els i les manifestants fossin ferides o sucumbieren a les provocacions per part dels i les contra manifestants, que durant la manifestació amb càntics feixistes com el cara al sol o salutacions nazis com “heil Hitler” han intentat rebentar la manifestació, com a grups marginals que són, només podem comptabilitzar algun llançament de gas lacrimogen per part d’un/a exaltat/exaltada , algun que altre altercat amb els i les antisturbis en què no hi ha hagut detingudes ni detinguts per part dels i les exaltades , en total el desplegament d’agents ha estat de fins a 900 antidisturbis.

La manifestació va finalitzar al voltant de les 8 del vespre a la plaça d’Amèrica, amb la lectura del manifest col·lectiu de les esquerres per Betlem Agulló germana de Gillem Agulló, assassinat a mans dels feixistes fa 25 anys pel simple fet de ser d’esquerres .