Laia Facet | Entorn a 3000 persones s’han manifestat a la mobilització anticapitalista d’aquest primer de maig per la tarda a Barcelona ciutat. Després d’escalfar motors arreu del territori amb les manifestacions locals, diferents col·lectius de treballadors/es s’han donat cita a la Font de Canaletes marxant fins a les emblemàtiques torres de la canadenca al final del Paral·lel creuant el centre de la ciutat amb el lema: Orgull de classe.

A la manifestació han assistit diferents col·lectius de treballadores, entre aquests, les Kellys, el multitudinari bloc dels treballadors i treballadores de l’estiba, les treballadores del servei d’atenció domiciliària (SAD), l’assemblea groga d’educació, la plataforma contra el TTIP, el col·lectiu papers per tothom i Sindillar, el col·lectiu de taxistes, la marea pensionista i la marea blanca, així com els sindicats alternatius Co.bas, IAC, el sindicat ferroviari i dinamitzant tot plegat les Marxes de la dignitat. En darrer terme acompanyant a les treballadores, diferents organitzacions de l’esquerra i figures públiques parlamentàries. Una mobilització posant l’accent en les treballadores lluitadores que protagonitzen avui en dia les lluites contra la depredació al món laboral.

A més dels càntics contra les retallades i el model neoliberal del món del treball, no han estat absents les lluites contra el masclisme, així com el recordatori dels sindicalistes empresonats com l’Alfon, en Bodalo o el Sidil. Com ja es costum a les mobilitzacions a la capital catalana una de les consignes més corejades ha estat “Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera” posant de manifest les discriminacions que pateixen les persones refugiades i migrants a casa nostra i que van tenir una important presència a la manifestació d’enguany.